Logo

Ovndampet havørred

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1000 g havørred
1 tsk salt
1 porre i tynde skiver
½ citron i tynde skiver
1 dl vand
1 dl hvidvin

sauce:
1 løg, finthakket
1 dl purløg, fintklippet
10 g smør
sky fra fisken
½ dl hvidvin
1 ½ dl piskefløde
salt
peber

Salt indeni og udenpå. Smør et ovnfast fad af passende størrelse. Læg porreringene i bunden af fadet. Læg ørreden ovenpå og dæk den med citronskiver. Hæld vand og hvidvin ved.
Dæk fadet med smurt alufolie og stil det i ovnen ved 200° i ca. 35 minutter. Fisken er færdig, når rygfinnen nemt kan løsnes.

Hæld fiskeskyen fra og hold ørreden varm, mens saucen laves.
Svits løg og purløg i lidt smør i et par minutter. Hæld fiskesky og hvidvin ved og lad det koge lidt ind. Tilsæt piskefløde og lad saucen koge et par minutter. Smag til med salt og peber. (Hvidvin kan erstattes med vand).

Server med pillekartofler og kogte grønne bønner.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.030 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Torsk, bagt, med selleripuré og smørsauce med citronDet er madkunst og sjovt at forvandle de nøgne råvarer til noget flot og kunstnerisk, som...
• Kylling i aspargesEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Æggekage med kartoffel og purløgHurtig aftensmad på under 20 minutter. Jo, det kan sagtens lade sig gøre. Du får her...
• Zuppa IngleseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!