
500 g kartofler 
¼ tsk kommen 
1 ds surkål 
1 løg 
1 lille ds ananasterninger 
friskkværnet peber 
4 spsk mørkt puddersukker 
400 g kålpølse, røget medister eller paprikapølse 
1 spsk sur sennep 
1 spsk koncentreret tomatpure 
Tilbehør: groft rugbrød, sennep 
*
Skræl kartoflerne, skær dem i skiver og læg dem i smurt, ildfast fad i et ret tyndt lag. 
Drys med kommen. 
Bland surkålen med væde med hakket løg og de afdryppede ananas terninger - gem 2 spsk af saften. 
Tilsæt peber og 2 spsk mørkt puddersukker og bred det over kartoflerne. 
Læg alufolie over fadet og stil det i 225°C varm ovn i 1 time. 
Fjern foliet og læg de ituskårne pølse på surkålen. 
Rør sennep og tomatpuré sammen med resten af puddersukkeret og 2 spsk ananassaft. 
Fordel det på pølsen og stil fadet tilbage i ovnen i 15-20 minutter. 
Server groft rugbrød og sennep til.