
250 g tørrede, hvide bønner 
1 kylling, ca. 1,2 kg 
salt og peber 
2 løg 
2 fed hvidløg 
4 tomater 
1 ¼ l hønsebouillon 
24 snegle på dåse 
250 g grønne bønner 
½ tsk safrantråde 
400 g paellaris 
2 citroner 
 
Udblød bønnerne i vand natten over. 
Kog dem i ca. 1 time i kogende vand, hæld vandet fra, og lad dem dryppe af. 
Skær kyllingen ud i stykker, og krydr med salt og peber. 
Pil løg og hvidløg, og skær dem i tern. 
Overhæld tomaterne med kogende vand, flå dem, fjern stilkfæste og kerner, og skær dem i tern. 
Varm olien op på en pande, og steg kyllingestykkerne på begge sider i ca. 7 min. 
Tag dem fra panden og sæt dem til side. 
Kom løg, hvidløg og tomater på panden, og steg dem i ca. 10 min under omrøring. 
Kom kyllingekødet tilbage på panden. Hæld bouillonen ved, og bring det i kog. 
Lad sneglene dryppe af. Gør de grønne bønner i stand, og skær dem i mindre stykker efter behov. 
Kom sneglene på panden sammen med begge typer bønner samt risen og rør det godt igennem. 
Bland safran i. 
Lad paellaen koge i ca. 20 min, til risen har optaget væden. 
Tag panden fra varmen efter kogningen, og lad den hvile tildækket (helst under en avis) i endnu 5 til 10 min. 
Server retten i panden og med citronbåde til.