
 
Pandekagerne er
fyldt med en lækker legeret flødesauce vendt med krabbekød og kørvel. 
4 personer. Arbejdstid:
45 min. Hviletid: ca. 30 min. Stege-/koge-/bagetid: 45 min. 
Pandekagerne er
fryseegnede uden fyld 
 
#
Pandekager: 
3 æg 
lidt salt 
125 g hvedemel 
½ tsk fint salt 
½ dl olie 
2-3 dl mælk 
lidt olie og smør
til bagning 
 
Krabbefyld: 
20 g smør 
2 spsk hvedemel 
2½ dl piskefløde
eller mælk 
1 æggeblomme 
en håndfuld frisk
kørvel 
lidt cayennepeber 
1 spsk Pernod 
salt og peber 
200 g krabbekød (fra
frost eller evt. dåse) 
50 g mild ost 
 
Tilbehør: grøn salat
*
 
Pisk æg, salt og mel
sammen. 
Tilsæt olie, og pisk
godt. 
Tilsæt mælk lidt ad
gangen, og pisk dejen ensartet. 
Lad den hvile i
køleskabet i ca. 30 min. 
Rør evt. vand i
dejen, hvis den er for tyk. 
 
Varm en pande (24 cm
i diameter) op, og kom olie og smør på. 
Hæld et tyndt lag
dej på, og bag pandekagerne en ad gangen i 2-3 min. ved middelvarme på hver
side, til de er lysebrune. 
Der skal blive 8
pandekager. 
 
Smelt smørret i en
gryde, rør melet i, og bag det igennem. 
Tilsæt gradvist
fløde eller mælk under piskning. 
Pisk lidt af den
varme sauce sammen med æggeblommen, og hæld det tilbage i saucen under
piskning. 
Sluk straks for
varmen, og smag til med hakket kørvel, cayennepeber, Pernod, salt og peber. 
 
Varm krabbekødet i
halvdelen af saucen, og fordel det på pandekagerne. 
Rul dem sammen, og
læg dem ved siden af hinanden i et smurt, ovnfast fad. 
 
Hæld resten af saucen
over pandekagerne, og drys med revet ost. 
Sæt fadet i ovnen
ved 225 °C i ca. 15 min. 
 
Server pandekagerne
direkte fra fadet med en grøn salat som tilbehør. 
 
TIPS: Du kan også
lave fyldet med rejer.
Se flere opskrifter på pandekager her og madpandekager her
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin