
         
 
Brug denne nemme opskrift og få pandekager med et friskt pift
af citronskal - perfekte sammen med vaniljeflødeisen. Pandekager med is er en
ægte dessert klassiker. 
(4 pers.) 
 
# Ingredienser:
80 g hvedemel (1¼ dl)
1 spsk sukker
1 tsk groft salt
revet skal af ½ citron
3 dl mælk
3 æg
75 g smør
Fyld: ½ liter vaniljeis, solbærsyltetøj. 
*
 
Fremgangsmåde:
Bland mel, sukker, salt og citronskal. 
Pisk mælken i lidt ad gangen, til en klumpfri dej. 
Pisk æggene i. 
Smelt smørret i panden, og hæld det i dejen. 
Bag pandekagerne ved jævn varme, til de er lysebrune på begge
sider. 
Fold pandekagerne sammen 2 gange, og læg dem på et varmt
fad. 
Hold dem varme under folie. 
Skær isen i bjælker og læg dem indeni pandekagerne lige før
serveringen. 
Server solbærsyltetøj til.