
 
Appelsinsaften
fremhæver tomaternes smag og giver et dejligt, syrligt modspil til
koteletterne. Server paprikakoteletter i fad med ris, gerne
fuldkornsris. Tip Du behøver ikke bruge fedtstof,
Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 15 min. Ikke fryseegnet. 4 personer. 
 
#
4 svinekoteletter
½-1 tsk paprika 
2 spsk olie 
1 fed hvidløg
(finthakket) 
500 g cherrytomater
(gerne blandede røde, gule og orange) 
saft af 2 appelsiner
1 bundt basilikum 
 
Tilbehør: 
1 kg kogte kartofler
*
 
Bland paprikaen med ½
tsk salt og friskkværnet peber og drys den på koteletterne. 
Mængden af paprika
afhænger af, hvor stærk paprikaen er, og hvor stærkt du kan lide at krydre
kødet. 
 
Varm olien i en
gryde ved middel varme. 
Svits hvidløg og
tomater i olien i 3-4 min. 
Tilsæt
appelsinsaften og lad tomaterne simre i 4 min. 
Tilsæt grofthakket
basilikum og smag til med salt og peber. 
Brun koteletterne på
begge sider, skru ned for varmen og steg dem endnu 2-3 min. på begge sider ved
middel temperatur. 
Server koteletterne
med de appelsinkogte tomater samt kogte kartofler eller godt brød. 
 
Tips: Koteletterne
bliver mere saftige, mere møre og mindre brankede, hvis du vender dem 3 gange,
mens du steger dem. Det har Danish Meat Research Institute, Teknologisk
Institut fundet frem til. 
 
TIPS: I stedet for
basilikum kan du bruge 1 lille håndfuld frisk oregano, estragon eller persille.
Se mere tilbehør her:
kartofler, ris, dampede grønsager eller brød
  
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin