Logo

Paprikakoteletter med appelsinkogte cherrytomater

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Paprikakoteletter med appelsinkogte cherrytomater

 

Appelsinsaften fremhæver tomaternes smag og giver et dejligt, syrligt modspil til koteletterne. Server paprikakoteletter i fad med ris, gerne fuldkornsris. Tip Du behøver ikke bruge fedtstof,

Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: 15 min. Ikke fryseegnet. 4 personer.

 

#

4 svinekoteletter

½-1 tsk paprika

2 spsk olie

1 fed hvidløg (finthakket)

500 g cherrytomater (gerne blandede røde, gule og orange)

saft af 2 appelsiner

1 bundt basilikum

 

Tilbehør:

1 kg kogte kartofler

*

 

Bland paprikaen med ½ tsk salt og friskkværnet peber og drys den på koteletterne.

Mængden af paprika afhænger af, hvor stærk paprikaen er, og hvor stærkt du kan lide at krydre kødet.

 

Varm olien i en gryde ved middel varme.

Svits hvidløg og tomater i olien i 3-4 min.

Tilsæt appelsinsaften og lad tomaterne simre i 4 min.

Tilsæt grofthakket basilikum og smag til med salt og peber.

Brun koteletterne på begge sider, skru ned for varmen og steg dem endnu 2-3 min. på begge sider ved middel temperatur.

Server koteletterne med de appelsinkogte tomater samt kogte kartofler eller godt brød.

 

Tips: Koteletterne bliver mere saftige, mere møre og mindre brankede, hvis du vender dem 3 gange, mens du steger dem. Det har Danish Meat Research Institute, Teknologisk Institut fundet frem til.

 

TIPS: I stedet for basilikum kan du bruge 1 lille håndfuld frisk oregano, estragon eller persille.


Se mere tilbehør her: kartofler, ris, dampede grønsager eller brød

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 



 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 681 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Chili med svinekød og bønnerVi har brugt nogle velsmagende nakkekoteletter og store smørbønner til denne variant af...
• Svinekotelet paneretHer har vi saftige koteletter som er enkle, appetitlige og venlige mod budgettet. Server...
• Marinerede grillstegte svinekoteletter med krydret rissalatKoteletter på grill bliver nemt en tør omgang, men med denne metode og stegetid får du...
• Rabarber kageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!