300 g  kyllingelever
150 g   bacon
1 gulerod
1 lille løg
2 stilke bladselleri eller en skive knoldselleri
1 fed hvidløg
1 glas rød- eller hvidvin
½ dl  hønsebouillon
1 spsk  hakket persille
1 laurbærblad
15-20 bladefrisk basilikum eller ½ tsk tørret timian
½ ds flåede tomater
salt og peber
Tø kyllingeleveren op og befri den for sener og evt. gul galde. 
Skær hver lever i 3-4 stykker. 
Hak bacon groft. Gør grønsagerne i stand og hak dem groft.
Sauter baconen i en stegegryde ved middelvarme, til den er let gylden. 
Tilsæt grønsagerne og sauter dem 4-5 minutter ved lidt lavere varme. 
Skru lidt op for varmen igen og tilsæt kyllinge-leveren. 
Sauter den 2-3 minutter. 
Tilsæt krydderierne, bouillonen og vinen og lad vinen koge ind til det halve. 
Tilsæt så de let knuste, flåede tomater og dæmp varmen. 
Lad saucen koge ca. 5 minutter. 
Smag den til med salt og peber. 
Server saucen sammen med friskkogt pasta og friskhøvlet Parmesan.
Tips: 
Man kan smage saucen til med fintrevet skal af ¼ citron. Det smager godt til leversmagen. 
Hvis retten skal være lidt magrere, kan man erstatte bacon med røget mørbrad samt ½ spsk olivenolie til sautering.