Logo

Pasta Middelhavs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Pasta Middelhavs

 

Lav denne delikate version af scampi som er helt uden smør. Friske urter, citron og bouillon er nøglen til smag og lavt fedtindhold.

• Rejer har et meget lavt fedtindhold • Skaldyr indeholder meget protein.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 7 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Middelhavspasta:

350 g spaghetti

450 g mellemstore rejer

2 fed hvidløg, finthakkede

½ dl hakket løg

½ dl hønsebouillon

2 spsk friskhakket persille, eller 2 tsk tørret

2 spsk friskhakket basilikum, eller 2 tsk tørret

2 spsk friskhakket koriander

½ tsk finthakket stærk chilifrugt

2 spsk friskpresset citronsaft

 

* Fremgangsmåde:

1 Kog spaghettien efter pakkens anvisninger, men udelad salt.

Pil rejerne.

Hak hvidløg, løg og urter fint.

Hak chilifrugten og pres citronen.

 

2 Opvarm hønsebouillonen i en wok eller på en pande.

Tilsæt hvidløg og løg og lad det koge ca. 2 min. under omrøring.

 

3 Tilsæt rejer, persille, basilikum, citronsaft og chilifrugt.

Rør rundt ca. 5 min.

 

4 Lad spaghettien løbe af i et dørslag og fordel den på tallerkener.

Garner med rejer og koriander og server straks.

 

Tips & råd


Pasta Middelhavs

Scampi og store rejer købes ofte rå. Rejerne er færdigkogte når de ikke længere er gennemsigtige og har rullet sig lidt sammen. Rå. frosne rejer skal altid optøes i køleskab, aldrig ved stuetemperatur. Bakterierne får alt for gode betingelser og rejerne bliver giftige. Man skal helst ikke røre for meget ved skaldyr med fingrene, for så fordærver de alt for let.

 

VARIATION

Til denne middelhavsret kan du egentlig servere en hvilken som helst type pasta. dvs. nudler, tagliatelle, penne m.m. Du kan endvidere erstatte pastaen med ris.

 

PR. PORTION: Kalorier 248 = Kilojoule 1045

Kulhydrat 26 g Protein 32 g Fedt 2 g (8%) Fibre 1 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 589 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• PebergrydeEn gryderet med oksekød, grøn og rød peber liver op på middagsbordet. Pebergryden kan evt...
• Spansk risretHurtig spansk gæsteret med fyld af dejlige grønsager og andet lækkert. Tilberedningstid:...
• Pølser med ostefyld og baconsvøbDisse skønne pølser kan laves både i ovnen eller på grillen, så dem skal du vel prøve?
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Kold pasta med skaldyr og urterGlem alt om klistrede pastasalater. Denne kolde pastaservering er frisk og let i smagen....
• Marinerede jordbærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os