Logo

Pastagratin med svampe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Pastagratin med svampe

 

Herligt duftende og appetitligt sprød. En nydelse for store som for små. Desuden meget hurtig og let at tilberede. Vegetarisk

• Svampe indeholder rigeligt med mineraler som fx kalcium, fosfor, magnesium og jern.

Forberedelse 30 min. Tilberedning 40 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Pastagratin med svampe

150 g penne pasta

2 bøftomater

1 bundt forårsløg

2 fed hvidløg

400 g champignon

2 spsk friskpresset citronsaft

1 tsk timian

3 æg

1½ dl fløde 13%

100 g reven ost

salt og peber

30 g smør

smør til fadet

 

* Fremgangsmåde:

1 Læg pastaen i kogende vand og kog den, til den er knapt mør, ca. 8 min.

Skyl pastaen i koldt vand og lad den dryppe af.

 

2 Skold og flå tomaterne og hak dem groft, fjern stilkfæstet.

Gør forårsløgene i stand og hak dem fint.

Pil og hak hvidløgene.

 

3 Rens svampene og skær dem i skiver.

Bland dem med friskpresset citronsaft og timian.

Sæt ovnen på 200 °C.

Smør et ovnfast fad med smør.

 

4 Bland grønsager, svampe og pasta i det ovnfaste fad.

Drys med salt og peber.

Skil æggene i blommer og hvider.

Bland blommerne med fløde og reven ost.

Pisk æggehviderne faste og bland dem med æggeblommerne og fløde.

Vend massen sammen med ingredienserne i fadet.

Fordel smørret henover.

 

5 Stil fadet i ovnen og gratiner i 40 min, til gratinen er gylden.

 

Tips & råd

 

I stedet for champignon er det godt med østershatte. Afpuds østershattene med et fugtigt viskestykke. Fjern den træede del af foden og skær svampene i skiver.

Østershatte smager bedst hvis de brunes i lidt olie, inden de blandes med de andre ingredienser. Gå i øvrigt frem som anvist.

 

VARIATION: Striml 100 g røget skinke og bland det i gratinen.

Tilsæt kapers og 1 hakket chilifrugt.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 373 = kJ 1566

Kulhydrat 33 g Protein 22 g Fedt 17 g (41 %) Fibre 4 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 681 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Birkesboller Hjemmebagte boller smager altid dejligt, især med en klat smør varme fra ovnen. Prøv disse...
• Grydestegt kalveklump med brøndkarsecremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Grydestegt kalveklump med brøndkarseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Champignonpaté med rødkålssalatLav blot fuld portion af denne gode paté, selvom I ikke er fire i familien. Rester er gode...
• Kanelglaseret butterdej med æblerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os