Logo

Pastasalat med kyllingeboller i tomatsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kødboller i tomatsauce er en klassiker og en højtelsket ret. Denne udgave er enkel og lynhurtig at lave. 20 minutter er, hvad du skal sætte af fra start til slut.

Kødboller i tomatsauce er en klassiker og en højtelsket ret. Denne udgave er enkel og lynhurtig at lave. 20 minutter er, hvad du skal sætte af fra start til slut.

 

Kødboller:

ca. 500 g hakket kylling

1-2 fed pressede hvidløg

2 spsk finthakket frisk timian

1 tsk salt

1 knsp peber

olie, neutral eller oliven

Tomatsauce:

2 ds hakkede tomater

en lille håndfuld grofthakket frisk basilikum

lidt salt

Pynt:

friskhøvlet parmesan

et drys frisk timian eller basilikum

 

Rør hakket kylling og krydderier.

Hæld lidt olie i sauterpanden.

Læg små valnøddestore klumper af den sammenrørte kyllingefars på panden og svits let, til kødbollerne bliver smukt gyldne og gennemstegte.

Hæld to dåser hakkede tomater i en dyb sauterpande og tilsæt bladene fra et halvt bundt frisk basilikum og lidt salt.

Lad tomatsaucen simre i 10 minutter.

Bland kødbollerne i tomatsaucen og server retten med friskkogt spaghetti ledsaget af et godt drys friskhøvlet parmesan og lidt frisk timian eller basilikum på toppen.

Sidst, men ikke mindst, er et stykke lunet flutes eller friskbagt brød rigtig godt.

 

Sprødt tilbehør: Lad eventuelt retten akkompagnere af tynde skiver flutes, dryppet med lidt god olivenolie og grillet sprøde og gyldenbrune i ovnen. Gnid skiverne med et fed frisk pillet hvidløg, når de er kommet ud af ovnen og drys dem med lidt flagesalt inden serveringen. De små fluteskiver smager himmelsk og klæder retten rigtig godt. De egner sig i øvrigt også godt som snack med lidt pesto, guacamole eller fintskivede kryddertomater med lidt hakket frisk basilikum som drys.

 

Tips: De små kødboller kan lynhurtigt laves, hvis du bruger en bollesprøjte eller kommer farsen i en plasticpose og klipper et hul i den ene ende. Så kan du hurtigt og nemt lige sprøjte farsen ud på panden. Tippet er lige så anvendeligt, hvis du skal lave små frikadeller til buffeten eller børnefødselsdagen.

 

Tips: Vil du gerne være lidt på forkant, kan retten sagtens laves dagen forinden og sættes på køl, så kun spaghettien lige skal en tur i gryden.

--

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.464 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Bøffer med bearnaisesmørErstat den elskede bearnaisesauce med bearnaisesmør. Det er nemt og smager godt. Smørret...
• Mørbrad med appelsinskyEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Enchilada med chilisauce og majskolberEn enchilada er en mexicansk majspandekage rullet om et fyld af kødfars eller ost. Du kan...
• Banan-snackSnacks kan være mange ting. I denne version er det skiveskårede bananer med smeltet...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os