
Marinade: 
1 tsk tørret oregano 
1 tsk groft salt 
friskkværnet peber 
1 spsk friskpresset citronsaft 
1 spsk vindruekerneolie 
1 spsk vand 
Salat: 
150 g tørret pasta - fx skruer 
1 liter vand 
1 tsk groft salt 
200 g ost Mild 13% (20+) i små tern 
200 g frosne, optøede fine ærter 
½ agurk i kvarte skiver (ca. 100 g) 
150 g fintstrimlet rød cikoriesalat 
Tilbehør: 240 g groft brød 
 
Marinade: Kom oregano, salt, peber og citronsaft i en stor skål. Pisk olien i lidt efter lidt. Pisk vandet i.
Salat: Kom pastaen i kogende vand tilsat salt. 
Kog den i ca. 10 minutter, til den er mør uden at være blød. 
Hæld pastaen til afdrypning i en sigte. 
Vend den varme pasta i marinaden og stil den tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
Ved serveringen: Anret den marinerede pasta lagvis med de øvrige ingredienser i en salatskål.
 
Tips: Pastaen kan marineres dagen før. Hvis man medbringer salaten fx i madpakken, kan man undlade at tø ærterne op, så holder salaten sig kold.
Fryseegnet: Nej.