Logo

Kylling i chili

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kylling i chili

 

Mør kylling i hed marinade - en sammensætning som harmonerer perfekt. En spændende opskrift som må prøves.

• Mange chilisorter er meget stærke og kan forårsage udvortes brandskader. Indvortes gør chilifrugten bare godt.

Forberedelse 15 min. + marinering. Tilberedning 30 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Kylling i chili:

4 kyllingelår, hele

1 spsk olie

salt

MARINADE:

1 fed hvidløg

1 skalotteløg

1 grøn chilifrugt

1 rød chilifrugt

3 spsk friskpresset citronsaft

1 spsk olie

1 spsk soya

1 tsk timian

1 tsk paprika

 

* Fremgangsmåde:

1 Pil og hak hvidløg og skalotteløg.

Fjern stilk og kerner fra chilifrugterne og skyl dem under rindende koldt vand.

Hak dem fint. Vask hænderne.

 

2 Del kyllingelårene i to dele i leddet og læg dem i et halvdybt fad.

Bland hvidløg, skalotteløg og chili med resten af ingredienserne til marinaden.

Pensl kyllingestykkerne med marinaden, dæk med plastfolie og stil på køl 2-3 timer.

 

3 Opvarm olien på en stegepande.

Salt kyllingestykkerne, tag dem op af marinaden og brun dem kraftigt.

Hæld resten af marinaden over og lad kyllingestykkerne stege under låg ved svag varme, i 25-30 min.

Vend dem en gang.

Server med tacos eller lune flutes.

 

Tips & råd

 

Kylling i chili

Chilifrugten hører til peberfrugtarterne. Trods det, at de ser forskellige ud og smager forskelligt, så er chilifrugter beslægtede med peberfrugter, så vel som med kartofler og tomater. De chilifrugter som anvendes mest her er de friske og stærke chilifrugter fra Spanien og Tyrkiet. De tørrede chilifrugter kommer oftest fra Sydøstasien og Sydamerika.

 

Hvis du vil have en mildere smag på chilien, så læg frugten i vand med nogle dråber vineddike 1-2 timer. Man kan også fjerne frøene og de hvide hinder, for at få en svagere chilismag.

 

VARIATION

Chilimarinaden passer også godt til fiskefileter, som siden steges i ovnen ved 200 °C i 20 min.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 219 = kJ 919

Kulhydrat 2 g Protein 19 g Fedt 15 g (62%) Fibre 0 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.415 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her