1 dl olivenolie 
1 fed knust hvidløg 
1 mellemstor gulerod 
1 stilk bladselleri 
5-6 friske blade basilikum 
½ løg 
1 peperoncino 
50 g bacontern 
2 dl hvidvin 
4 cherrytomater 
600 g rå kartofler i små tern 
160 g pasta 
  
Svits hvidløg, peperoncino og bacon i olien. 
Når det er gyldent tilsættes finthakket løg, selleri og gulerod. 
Når løget har fået farve, hældes de små kartoffeltern og basilikum ved, og det hele steger i ca 15 minutter. 
Hæld derefter hvidvin og ca 1 l kogende vand i retten. 
Tomaterne tilsættes. Efter 5 minutter hældes pastaen i og koger med i ca 10 minutter til den er al dente. 
Server retten med et stænk jomfruolivenolie og evt. lidt revet parmesan 
eller pecorino.