Logo

Penne Napolitana

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Penne Napolitana

 

Dette er en meget enkel måde at lave denne klassiske ret på. Nogle få ændringer gør at den tilberedes på kortere tid men med fuld smag. Velsmagende.

• Skalotteløg indeholder meget fiber og praktisk taget ingen kalorier.

Forberedelse 10 min. Tilberedning 15 min.

 

# Råvarer til Penne Napolitana

6 Portioner

375 g penne pasta

6 tomater

½ dl frisk basilikum

2 spsk tomatpuré

1 spsk balsamicovineddike

4-6 ansjosfileter (valgfrit)

8 skalotteløg

120 g sorte oliven uden sten

¼ tsk friskkværnet sort peber

purløg eller forårs løg til garnering

reven parmesanost

 

* Fremgangsmåde:

1 Bring en stor gryde vand i kog og tilsæt lidt olie så pastaen ikke klæber sammen.

Læg pastaen i og kog efter pakkens anvisninger.

Lad pastaen dryppe af

 

2Kør tomater, basilikum, tomatpuré, vineddike og ansjoser i foodprocessoren, til det er en grovkornet masse.

Kør ikke massen for længe, for så bliver saucen for tynd.

 

3 Hæld pureen på en teflonpande.

Skiv skalotteløgene tyndt og kom dem i pureen sammen med oliven og sort peber.

Bring det i kog og dæmp varmen.

Lad det simre i 10 min.

 

4 Fordel pastaen på tallerkener og hæld saucen ovenpå.

Garner med purløg.

Server med oliven, reven parmesanost og sort peber.

 

Tips & råd

 

Ansjoser kan købes på glas eller i dåse. Visse ansjoser er stærkere end andre.

Ansjoser som er lagt i olie har oftest den mildeste smag.

 

Penne Napolitana

Lav din egen fuldkornspasta ved at blande 10 dl fuldkornsmel, 1 æg, 2 spsk olie og tilstrækkeligt med vand til at binde dejen.

 

MIKROOVNSTIPS

Læg pureen sammen med oliven, skalotteløg og peber i en mikroegnet skål. Dæk med mikrofolie og varm på høj effekt i 5 min. Pastaen kan også koges i mikroovn, men det tager lige så lang tid som på komfuret

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 247 = kJ 1037

Kulhydrat 46 g Protein 9 g Fedt 3 g (11 %) Fibre 3 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 645 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• PebergrydeEn gryderet med oksekød, grøn og rød peber liver op på middagsbordet. Pebergryden kan evt...
• Spansk risretHurtig spansk gæsteret med fyld af dejlige grønsager og andet lækkert. Tilberedningstid:...
• Pølser med ostefyld og baconsvøbDisse skønne pølser kan laves både i ovnen eller på grillen, så dem skal du vel prøve?
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Makaroni med ostesauceEn favorit fra det italienske køkken; cremet ost, saftige tomater og makaroni al dente. En...
• Kirsebærrand med mandelskumEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os