Logo

Perlehøne pot au feu med ingefærsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pot au feu de pintade au gingembre

 

2 perlehøns a ca. 1200 gr
Salt og peber

Sauce:
2 løg
1 sellerihoved
4 gulerødder
2 porrer
2 gule courgetter
1 bouquet garni
40 gr frisk ingefær
1 lille bundt purløg
20 nye små danske kartofler

Garniture:
4 dl piskefløde
1 dl soya
1 citron

Start med at udbene perlehønen. Lårerne skæres fra helt inde ved brystet i leddet. Benet fra overlåret fjernes. Kødet rulles over underlårsbenet og formes til en 'kugle'.
Brystet fjernes fra skroget med vingen på. De 2 yderste led af vingen fjernes. På det sidste led af vingen fjernes kødet så benet er frit. Spidsen af brystkødet stikkes gennem det frigjorte vingeben. Formes til en 'kugle'. Skrogene af perlehønsene sættes over i koldt vand.

Garniture:
Løg skæres i kvarte fra top til bund. Selleri skrælles og skæres i små stænger på ca. 4 cm og tourneres. Det samme gøres med gulerødderne og de gule courgetter. Af porrerne bruges kun det hvide, de skæres i stykker a ca. 4 cm, og ombindes med en strimmel af det grønne porre. Grøntsagsresterne og ingefærskallen kommes i gryden med perlehønseskrogene. Bouillonen koger i ca. ½ time. Sigtes. I denne bouillon pocheres grønsagerne og alt simrer i ca. 10-15 min. Grøntsager og kød tages op når møre og holdes varme.

Sauce:
4 dl bouillon, soya og fløde reduceres til det halve og ingefæren rives ned i. Smages til med salt og peber og citronsaft.

Anretning:
Anrettes i dyb tallerken med tournerede grønsager omkring. Saucen hældes over og finthakkede purløg drysses over. Serveres med de kogte kartofler.

TIPS: I stedet for at kugle perlehønekødet omkring benene, kan kødet også skæres ud i 4 dele og behandles som ovennævnt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.038 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?Effektiv reklame - klik her