Logo

Perlehøne stegt med oliven-tapenade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
anrettet med braiseret sensommerkål og rygeost-tzatziki

3 stk perlehøns (kylling kan også bruges)
6 spsk oliven-tapenade (købt eller hjemmelavet)

kål:
2 spidskål
3 appelsiner skåret i fileter
2 store rødløg skåret i både
1 dl hvidvin
1 dl olivenolie

tzatziki:
2 agurker
1 lille bæger fynsk rygeost
lidt cremefraiche 18%
2 fed hvidløg
1 citron

Perlehøns deles i lår og bryst. Lidt tapenade fyldes ind under skindet.
Der krydres med salt og peber.
Steges i ovnen ved 180°C i ca. 20 minutter
(lår skal have lidt længere tid end brystkød).
Del kålen i 6 stykker. Kom kålstykkerne i en bradepande med hvidvin og olie – tilsæt appelsinfileter, rødløg i tynde både samt salt og peber.
Braiseres i ovnen i ca. 30 minutter ved 150°C.
Agurkerne deles på langs. Kernerne skrabes ud med en ske.
Skær agurkerne i skrå skiver á ca. ½ cm.
Drys med salt og lad det udvande. Rygeosten røres
med cremefraiche og hakket hvidløg. Når agurkerne er udvandet, tørres de for væske og vendes i rygeostblandingen. Smages til med citronsaft, salt og peber (og evt. lidt sukker).

Ved anretning lægges kål og lidt af væske på en tallerken. Et stykke perlehøne lægges på, og tzatzikien serveres til.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 888 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?