4 stk perlehønebryst uden skind og ben 
4 skiver lufttørret skinke 
1 rulle butterdej, optøs, rulles let ud og pensles med smør. 
½-1 dl kraftig hønsefond, evt. kogt på perlehøneskrog eller vingeben 
1-1 ½ dl  tør marsala 
250 g kartoffelskiver, tyndt høvlede gives et opkog, afdryppes og krydres med salt, peber og evt. lidt frisk timian 
8 stk salvieblade, evt. flere, som blot ristes i smør eller olie på panden og serveres til. 
Læg to blade salvie på hvert perlehønebryst, og svøb dem ind i skinke, som 
evt. fæstnes med en tandstikker. 
Steg kødet i smør, 15-20 minutter, kog panden af med marsala og fond til en god sky. Jævn evt. med et par stykker koldt smør, som piskes i. 
Server kartoffeltærte til: Læg blancherede, krydrede kartofler på halvdelen af en smørpenslet butterdejsrulle, fold den anden halvdel henover, pensl med smør, klip to lufthuller, og bag ved 200°C, i ca. 40 minutter.