
 
Sommermad! Er det for varmt til at lave mad? Så har du her
en ret med minimal tilberedningstid, som du kan forberede, mens luften endnu er
sval.
• Rødt oksekød er rigt på protein og jern. 
• Romainesalat bidrager med karotin og C-vitamin. 
Forberedelse 15 min. + marinering. Tilberedning 10 min. 4
Portioner 
 
# Råvarer til Roastbeef sommer:
500 g skiver af afpudset roastbeef 
1 romaine salathoved 
forårsløg eller fine porreringe til garnering 
DRESSING: 
3 spsk rødvinseddike 
1 spsk frisk estragon (1 tsk tørret) 
1 tsk dijonsennep 
¼ tsk salt 
¼ tsk sort peber 
2 spsk olie
 
* Fremgangsmåde: 
1 Tænd for grillen. 
Beklæd en plade med alufolie. 
Læg kødet på en rist og grill 5 cm fra grillen, ca. 5 min. på
hver side, hvis kødet skal være rosa. Læg det på et skærebræt. Dæk med folie og
lad det hvile 5 min. 
Skær det derefter på skrå af muskelfibrene i tynde skiver. 
 
2 Til dressingen: bland vineddike, estragon, sennep, salt og
peber i en skål. 
Pisk kraftigt så det blandes godt. 
Tag 3 spsk dressing fra og læg kødet i resten af dressingen.
Vend så kødet dækkes med marinade. 
Dæk med plastfolie og lad det stå på køl ca. 2 timer. 
 
3 Skyl salaten og del den. 
Arranger bladene på 4 tallerkener. 
Læg kødskiverne ovenpå og stænk med resten af dressingen. 
Garner med løgringe og server. 
 
Tips & råd 
 

Når du laver olie-eddikedressinger, skal du altid piske
vineddiken kraftigt i olien, så du får en jævn emulsion. Senneppen fremskynder
emulgeringen. 
 

Frisk estragon kan du købe om sommeren. Det er en
dominerende krydderurt. som skal anvendes sparsomt - en lille smule giver meget
smag. 
 
SERVERINGSFORSLAG 
Det smager godt med pommes frites til. Hvis du ikke vil købe
færdige kartofler, skærer du friske kartofler i tynde skiver og steger dem i
ovnen, til de er sprøde og lækre. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 238 = kJ 999 
Kulhydrat 1 g Protein 27 g Fedt 14 g (53%) Fibre <1 g