Logo

Persisk gryde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Persisk gryde

1 stor aubergine eller 2 mindre

salt

smør eller margarine

3 løg

500 g hakket oksekød

2 fed hvidløg

½ tsk friskkværnet peber

½ tsk reven muskat

½ tsk stødt kanel

1 ds flåede tomater

4 spsk yoghurt

Tilbehør: sigtebrød, grøn salat

*

Flæk auberginen på langs og skær hver halvdel i skiver på tværs.

Drys med salt og lad det hvile 10 minutter.

Skyl og tør auberginestykkerne.

Svits dem godt i en rummelig gryde i smør eller margarine og tag dem op.

Læg halvdelen i et smurt, ildfast fad.

Rist de hakkede løg - tilsæt eventuelt lidt mere fedtstof.

Hæld løgene over i fadet.

Rist kødet, til det mister farven, og kom også det i fadet.

Drys med hvidløg, peber, muskat og kanel.

Purér tomaterne og hæld dem i fadet, dæk med resten af auberginerne og stil fadet 20-25 minutter i en 225°C varm ovn.

Hæld yoghurten over ved serveringen og server sigtebrød og grøn salat til.

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.669 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?