Logo

Pighvar med kartoffelskæl og safransauce.

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 x 100 g pighvar
2 store bagekartofler i tynde skiver, stykket ud i små skæl

Mousseline:
100 g laksekød
¼ l. kaffefløde
1 æg

Sauce:
¼ l. fiskefond (bouillonterning + vand)
¼ l. hvidvin
½ g hel safran
250 g usaltet smør

Tilbehør:
2 tomater
noritang

Mousseline:
Laks og æg blendes til en blank masse og fløden tilsættes langsomt, køres i blender til den er jævn.
På fiskestykkerne smøres først mousselinefarsen, dernæst lægges "kartoffelskællene". 
Fisken kommes på en smurt plade og sættes under grillen i ovnen og grilles 10-15 minutter.

Sauce:
Fiskefond, hvidvin og safran reduceres til det halve.
Monteres med koldt smør.

Tomatconcassé:
Tomaterne ridses i toppen, blomsterarret skæres væk. 
Tomaterne dyppes et øjeblik i kogende vand.
Skindet fjernes, tomaterne skæres i kvarter, kerner og saften fjernes.
Tomaterne skæres i små firkanter.

Noritang:
Noritang udblødes i koldt vand og skæres i små stykker.

Fisken anrettes på safransaucen. Tomatconcassé og tang kommes på saucen. 
Kan serveres med: løse ris, hvide kartofler, brød, flûtes, eller små butterdejstrekanter. 

Variation: Der kan i stedet for pighvar også anvendes sandart, slethvar eller helleflynder.


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.339 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her