Logo

Pighvar, smørstegt med grønne perlebyg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Forår på tallerkenen. Den stegte pighvar ligger på et blødt leje af perlebyg, der er kogt grøn med spinatfond og ...

Forår på tallerkenen. Den stegte pighvar ligger på et blødt leje af perlebyg, der er kogt grøn med spinatfond.

 

Pighvar:
1 pighvar (1¼ kg) eller 400-500 g fileter
1 tsk fint salt
50 g smør

Spinatfond:
50 g spinatblade, friske
1 dl hønsefond

Grøn perlebyg:
1 spsk (oliven)olie
1 skalotteløg, finthakket
160 g perlebyg

2 spsk hvidvin

3 dl hønsefond, eller pighvarfond – se Tips
100 g simone- eller romanescokål, snittet
2 spsk purløg, friskhakket
2 spsk bredbladet persille, hakket
2 spsk friskost, fx ricotta eller flødeost
1 tsk trøffelolie
groft salt

 

Skyl spinatbladene i flere hold koldt vand, hæld kogende vand over bladene, og lad dem stå i 10 sek.

Kom spinatbladene i en sigte, og pres dem let, så væden løber fra.

Kom 1 dl hønsefond og spinatblade i en blender, og blend ved højeste hastighed i ca. 1 min. til en flot og dybgrøn spinatfond til indfarvning af perlebyggen.

Varm olien op i en gryde, og steg løg og perlebyg under omrøring i ca. 2 min.

Hæld hvidvin og 3 dl hønsefond ved, og kog ved svag varme.

Først 10 min. med låg og herefter 5 min. uden låg. Rør af og til.

Drys pighvaren med salt.

Lad smørret blive gyldent på panden, og steg fileterne 2-3 min. på hver side.

Tilsæt simonekål, purløg, persille, friskost og lun spinatfond til den forkogte perlebyg.

Kog den nu grønne perlebyg i ca. 1 min., og smag den til med trøffelolie og salt.

Servér den smørstegte pighvar på et leje af grøn perlebyg – gerne på lune tallerkener.

 

Tips: I stedet for hønsefond kan du koge en fond på pighvarrens ben. Skyl skroget grundigt, del det i tre stykker, og kom det i en gryde med ca. 1 liter koldt vand, 1 pillet zittauerløg, ½ skrællet gulerod og et par kviste bredbladet persille.

Lad fiskefonden komme langsomt i kog, og kog den ved svag varme i 10-15 min. Hæld fonden gennem en fintmasket si, og kog nu den siede fond ind til ca. ½ liter.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.962 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her