Logo

Pitabrød med mini-frikadeller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Pitabrød med mini-frikadeller

 

Små klassiske frikadeller, forskellige grønsager og dressing er lækkert fyld, som børnene selv kan komme i deres pitabrød. Nøj det' for børn

4 personer. Arbejdstid: 40 min. Hviletid: ca. 30 min. Stegetid: ca. 10 min.

 

#

Frikadeller:

500 g hakket kalve- og svinekød

1 tsk groft salt

2 æg

3 spsk hvedemel

ca. 2½ dl mælk

½ løg

friskkværnet peber

25 g smør

1 spsk olie

 

Dressing:

3 dl yoghurt naturel

1 dl tomatketchup

 

Tilbehør:

½ agurk

3-4 gulerødder

3-4 tomater

8 grove pitabrød

*

 

Rør kødet sejt med salt.

Tilsæt æg og mel, og derefter gradvist mælken.

Rør farsen smidig, og tilsæt fintrevet løg og peber.

Stil farsen i køleskab i ca. 30 min.

 

Tilsæt mere mælk, hvis den er blevet for fast.

Varm en pande med smør og olie.

Form farsen til ca. 25 små frikadeller, og steg dem gyldne på begge sider ved jævn varme til de er gennemstegte i alt ca. 10 min.

 

Rør en dressing af yoghurt og tomatketchup, og smag til med salt og peber.

Anret i en skål.

 

Vask agurken, og skær den i terninger.

Skræl gulerødderne, og riv dem groft.

Vask tomaterne, og skær dem i små stykker.

Anret i hver sin skål.

Server de lune frikadeller med grønsager og dressing, og lad alle selv fylde deres pitabrød.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 350 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Frikadeller gode gammeldagsFrikadellerne får den bedste kødsmag, hvis man bruger rasp i stedet for mel. Samtidig...
• Frikadeller med lime-coleslawFarsen er krydret med fintrevet limeskal, hvidløg og spidskommen, og limesaften bruges til...
• Paté med kyllingelever fra mormors køkkenDenne paté er nem at lave og smager godt både lun og kold. Rester er gode i sandwich og i...
• Oksebøffer, panerede + RabarbergratinMediterran nydelse: Urter krydrer panaden, timianblade krydrer tomaterne. Dansk nydelse:...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os