Logo

Pizza à la Jamie Oliver

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Her er en Jamie Oliver inspireret opskrift på en let og lækker pizza med artiskokhjerter, lufttørret skinke og mozzarella. Naturligvis laves hele pizzaen fra bunden med dej og tomatsauce. Let måltid.

 

 

Pizzadej:
1 ½ dl vand
10 g gær
2 spsk olivnolie
pizzamel efter behov
knivspids salt
 
Tomatsauce:
4 friske tomater
1 lille løg
1 fed hvidløg
½ mild chili
et par friske basilikumblade
 
Fyld:
4 artiskokhjerter
sorte stenfri oliven
1 mozzarella
4-5 stykker Prosciutto lufttøret skinke

*
 
Lav først pizzadejen og rul den ud på et stykke bagepapir i passende størrelse.
Tomatsaucen: Tomaterne, chilien, løget, og basilikumbladene skæres i små stykker og blandes i en skål. Tilsæt presset hvidløg.
Pizzadejen smøres med en god olivnolie eller evt basilikum-olivenolie og
stilles i en forvarmet ovn ( 200ºC) i ca 4-5 min, bare så bunden bliver
lidt forvarmet, ellers kan pizzaen godt blive lidt svampet.
Bunden tages ud af ovnen, og tomatsaucen og fyldet påføres.
Mozzarella'en skæres, eller deles i passende stykker og tilsættes
pizzaen.
Artiskokhjerterne kan godt være en smule store, så skær dem i mindre stykker, så fordeles de også bedre.
Proscuitto skinken lægges ovenpå resten af fyldet, og bradepanden sættes igen i ovnen i ca 10 min, eller til pizzaen ser færdig ud - afhænger af hvor meget dej man har brugt.
 
Tips: For at gøre pizzaen ekstra lækker, kan man supplere med en
lækker og frisk rucola-salat:
Rucolaen vaskes, kommes i en skål med 2-3 spsk olivenolie, ½ presset
citron, salt og peber. Lækkert at spise ovenpå pizzaen! 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.866 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken fridag er det bedst at undvære?





Effektiv reklame - klik her