Logo

Pizza med broccolicreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Pizza med broccolicreme

 

Pizza kan varieres i det uendelige. På Sicilien serverer de fx pizza med grønsagscreme i stedet for tomatsauce - prøv denne version med en fin grøn broccolicreme.

 

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 45 min. Bagetid: ca. 30 min.

 

# Pizzadej:

8 g gær

2 dl lunkent vand

1 spsk olie

½ tsk salt

150 g durummel gerne fuldkorn

150 g hvedemel

 

Broccolicreme:

250 g broccoli

2 spsk olie salt

 

Fyld:

400 g cherrytomater

250 g mozzarellakugler

2 fed hvidløg

2 spsk olie

25 g parmesanost

2 håndfulde frisk basilikum

 

Tilbehør:

evt. en stor skål grøn salat

*

 

Opløs gæren i vand i en stor skål.

Tilsæt olie, salt, durummel og det meste af hvedemelet.

Ælt dejen.

Tilsæt løbende mere hvedemel, indtil dejen er blød, elastisk og lige akkurat slipper fingrene.

Lad dejen hæve tildækket i 45 min.

 

Skær broccolien i buketter, og skær stokken i terninger.

Kog det hele i vand i en gryde uden låg, til broccolien er mør.

Hæld vandet fra, og blend broccolien med olie til en blød creme.

Smag til med salt.

 

Sæt 2 bageplader i ovnen, og tænd på 220 °C varmluft.

Rul dejen ud til 2 store cirkler, og læg dem på hvert sit stykke bagepapir.

Smør broccolicreme på pizzaerne.

Halver tomaterne, og fordel tomater og mozzarella jævnt over cremen.

Drys med revet parmesanost.

 

Hak hvidløget fint, bland det med olie, og dryp over pizzaerne.

Flyt pizzaerne ind på de varme bageplader, og bag dem i 12-15 min. eller til de er gyldenbrune i kanten.

Drys med friske basilikumblade, og server med det samme.

Server evt. en skål salat til.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 132 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Pizza Margherita 2Ælt evt. din pizzadej sammen om morgenen og sæt den i køleskabet. Lad dejen hvile 30-60...
• Pizza med kødboller 2Her er en lækker variant af den klassiske italienske pizza med små krydrede kødboller -...
• PizzabådeLav en krydret kødsauce og bag den i både formet af pizzadej. Top evt. med et par æg og...
• - 1. påskedag Påsken ligger ikke på en bestemt dato som julen. Påsken betyder en lang række fridage,...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os