Logo

Pizza med kødboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Pizza med kødboller


Når Lady og vagabonden hellere vil have pizza med kødboller end pasta og kødboller, så er den bedste opskrift her.

Arbejdstid: 55 min. Hævetid: 1 time. Koge/stege/bagetid: 25 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

Pizzadej:

15 g gær

2½ dl vand

½ tsk sukker

300 g pizzamel (tipo 00)

1½ tsk groft salt

evt. 1 spsk olie

lidt durummel

 

Kødboller:

200 g hakket oksekød

1 æg

1 fed hvidløg

30 g parmesanost

1 økologisk citron

lidt persille

salt og peber

2 spsk hvedemel

2 spsk olie

 

Tomatsauce:

½ lille rødløg

1-2 fed hvidløg

1 dåse hakkede tomater

2 spsk konc. tomatpuré

2 spsk olie

1 tsk tørret oregano

1 knsp sukker

 

Endvidere:

125 g mozzarellaost

frisk basilikum eller oregano

*

 

Pizzadej: Rør gæren ud i vandet (maks: 37 °C), og tilsæt sukker og mel (hold lidt tilbage).

Ælt dejen godt igennem (5-8 min.), og tilsæt saft og evt. olie.

Dejen skal være blød og elastisk - tilsæt evt. det sidste mel, hvis dejen er for klistret.

Lad dejen hæve tildækket 1 times tid.

 

Tomatsauce: Pil løg og hvidløg og blend dem sammen tomater, tomatpuré og olie.

Smag til med oregano sukker, salt og peber.

 

Kødboller: Ælt kødet sammen med æg, knust hvidløg, revet parmesanost og fintrevet citronskal. Skyl og hak persillen, og rør den i farsen.

Krydr med salt og peber og evt. lidt citronsaft.

Form farsen til 14-18 små kødboller.

Vend dem i mel, og brun dem på en varm pande med olie.

Tag dem af panden, og tør panden af med køkkenrulle.

 

HÆLD tomatsaucen på panden, og giv den et opkog.

Læg kødbollerne i saucen, og lad dem simre i 7-8 min:

 

VEND dejen ud på meldrysset bord, og del den i 2 stykker.

Form dem til kugler, og lad dem hvile 20-30 min, hvis du har tid.

Rul dem ud til pizzabunde, og læg dem på 2 stykker bagepapir.

 

FORDEL kødboller, sauce og groftrevet mozzarella på de rå pizzabunde.

Bag i ca. 12 min. ved 250-275 °C.

 

DRYS med basilikum- eller oreganoblade og server straks.

 

TIPS: Til dig, der kan lide det hot: Halvér 1 chili, skrab frøene ud, Snit dem fint, og svits et øjeblik på panden, før sauce og kødboller tilsættes.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 183 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Janssons pizzaPizzaen er toppet med de kendte ingredienser fra Janssons fristelse en svensk klassiker
• Pizza med kartofler og olivenPizzaen har få og enkle ingredienser, der passer perfekt til hinanden
• Deep pan-pizza med kødsauce og mozzarellaLidt kartoffelmos i dejen giver mere fylde og saftighed til pizzaen. Har du fulgt uge 39...
• Rabarberskum - Marie'sEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os