
 
Snegle med fyld a la pizza er gode og dejlige til frokost, i
madpakken og som et lille mellemmåltid. Prøv dem også som tilbehør til en salat
eller til tomat- eller kartoffelsuppe. 
Arbejdstid: 25 min. Hævetid: 1½ time. Bagetid: 15-20 min.
Fryse-egnede. ca. 14 store snegle
 
#
25 g gær (½ pakke) 
3 dl lunkent vand 
½ dl olie 
2 spsk tomatpuré 
1 tsk groft salt 
ca. 500 g pizzamel eller hvedemel 
 
Fyld med skinke: 
10 skiver lufttørret skinke (ca. 150 g) 
3 tomater (200 g i små terninger) 
1 løg (hakket) 
1 håndfuld frisk basilikum eller 2 tsk tørret 
3 spsk parmesanost 
 
Fyld med svampe (vegetarisk): 
50 g tørrede blandede svampe (udblødt i vand ca. 30 min.) 
2-3 fed hvidløg (knust) 
3 tomater (200 g i små terninger) 
 
Drys: 
75 g revet mild ost 
*
 
Rør gæren ud i vand, olie og tomatpuré og tilsæt salt og
gradvist hvedemel. 
Ælt dejen glat og smidig. 
Læg den i en skål og lad den hæve tildækket ved
stuetemperatur ca. 1 time. 
Ælt dejen igennem, og rul den ud på et meldrysset bord til
en firkant på ca. 50x30 cm. 
 
FYLD MED SKINKE: Fordel skiver af skinke på dejen. 
Bland terninger af tomat med hakket løg, hakket eller tørret
basilikum og parmesanost. 
Læg blandingen i et jævnt lag på skinken. 
Lad 4-5 cm i den ene ende af dejen være fri for fyld. 
 
FYLD MED SVAMPE: Lad de udblødte svampe dryppe af i en si. 
Hak svampene og bland dem med knust hvidløg og
tomatterninger. 
Fordel blandingen i et jævnt lag på dejen. 
Lad 4-5 cm i den ene ende af dejen være fri for fyld. 
 
Rul dejen sammen som en roulade og slut af med stykket uden
fyld. 
Tryk dejen godt sammen, og skær den i 14 stykker, ca. 2½ cm
tykke. 
Hvis lidt af enden af en snegl går løs trækkes dejsnippen
ind under bunden på pizzasneglen. 
 
Tænd ovnen på 225 °C og lad pizzasneglene hæve på bageplader
med bagepapir i ca. 30 min. 
Bag dem ca. 20 min. drys med ost efter de første 10 min. 
Lad dem køle lidt af på en bagerist. 
 
Tips: Pizzasneglene smager godt lune. Skal de fryses, er det
bedst at komme dem lune i fryseposer. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin