Logo

Pizza med skinke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pizza med skinke

De fleste kender nok pizzaen med skinke fra pizzariaet, hvor den normalt ikke er specielt spændende. Det kan man ikke sige om denne pizza, der laves med lækker lufttørret skinke. Prøv evt. med rucola

 

 

Dej:

25 g gær (½ pakke)

3 ½ dl vand

2 tsk. groft salt

½ dl olie

ca. 600 g hvedemel eller pizzamel (10 dl)

pensling: 1 spsk. olivenolie

 

Fyld:

1 dl tomatpure

6 skiver lufttørret skinke - fx parma- eller serranoskinke

2 tomater (ca. 200 g) i skiver

1 bundt basilikum

evt. 100 g oliven eller syltede artiskokbunde

150 g revet fast ost

*

 

Smuldr gæren og rør den ud i ca. 1 dl lunkent vand.

Tilsæt det resterende vand, salt, olie og ca. ¾ af melet.

Ælt en dej under tilsætning af evt. mere mel.

Dejen skal være blød og smidig.

Lad den hæve tildækket ca. 1 time ved stuetemperatur.

Form dejen til 4 kugler og rul dem flade ½-1 cm tykke.

Læg dem på meldrysset bageplade eller på bagepapir på plade. Eller rul hele dejen ud i en stor firkant og læg den på bagepapir i en bradepande.

Pensl med olivenolie.

Smør med tomatpure, fordel skinke, tomat og eventuelt oliven og artiskok jævnt og drys til sidst med reven ost og basilikum.

Bag pizzaerne/pizzaen midt i ovn til farven er gylden ved 225° C ca. 25 min.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.076 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her