Logo

Porretærte uden æg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvis du elsker tærte men ikke elsker æg, så prøv denne opskrift på porretærte helt uden æg. tærten er virkelig lækker og let. Tærten er hurtig at lave og kan f.eks. bruges til frokost eller brunch.

 

Mørdej til stor tærteform:  
125 g fint hvedemel  
125 g grahamsmel  
100 g smør  
½ tsk salt  
ca. 4 spsk vand  
  
Fyld:  
4-5 porrer  
smør/olie  
3 dl A38  
1 dl hirseflager  
1 spsk krydderier efter egen smag  
salt og peber  
ca. 50 g revet ost

*
 
Mørdej - kan med fordel tilberedes på foodprocessor: Smørret smuldres ind i melet, til det ligner revet ost.
Salt tilsættes, og dejen samles hurtigt med vand.
Undgå at ælte for meget, da det kan resulterer i en sej dej.
Dejen trykkes ud i formen (stor tærteform) og fordeles så jævnt som muligt - eller hviler i en ½ time, så den kan rulles ud.
Tærtebunden stikkes med en gaffel og forbages uden fyld ved 225°C i ca. 10 min.

 
Fyld: Rens og skær porrene i tynde ringe og svits dem i smør/olie.
Bland A38, hirseflager, salt, peber, ost og krydderier sammen.
Bland derefter porrer og A38 blandingen sammen og fordel den på tærteformen.
Der kan evt. drysses med lidt ekstra ost oven på.
Tærten bages færdig ved 200°C i ca. 20 minutter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (8 stemmer)
Siden er blevet set 19.647 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her