
 
Portobellosvampe er
store markchampignon, som smager af lidt mere end almindelige champignon. De
egner sig vældig godt til stegning, bagning og grill. 
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 40 min. Stege/bagetid: ca. 20 min. 
 
4 portobellosvampe 
½ tsk salt 
2 tsk kartoffelmel 
 
Krydret
oksekødsfyld: 
250 g hakket oksekød
½ tsk salt 
1 æg 
2 tsk friskhakket
oregano eller timian (eller 1 tsk tørret) 
1 dl hvidvin (eller
vand) 
friskkværnet peber 
100 g mild ost 
 
Tilbehør: 
brød 
1 håndfuld frisk
basilikum 
1 lille bakke
vårsalat 
2 spsk
olie-eddikedressing 
*
 
Skær stokkene af
portobellosvampene, hvis de er for lange. 
Vend svampene med
lamellerne opad, krydr med salt, og drys med kartoffelmel. 
Læg svampene i et
smurt ovnfast fad. 
 
Ælt kødet med salt,
æg, oregano eller timian og hvidvin eller vand. 
Krydr med
friskkværnet peber. 
Form 4 små bøffer,
og læg dem på svampene i fadet. 
Sæt fadet i ovnen
ved 225 °C, og bag de fyldte svampe i ca. 15 min. 
Drys revet ost på,
og bag videre, til osten er smeltet, og kødet er gennemstegt. 
 
Anret med frisk
basilikum og vårsalat, vendt med en olie-eddikedressing, og giv brød til. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin