Logo

Portugisiske løg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
4 store milde løg, evt. salatløg
10 friske salvieblade
3 spsk smør
350 g hakket lammekød
den revne skal og saften af 1/2 citron
1/2 kop rødvin
1 tsk bouillonpulver
1 dl cremefraiche 38%
2 spsk reven parmesanost
1/4 bouillon

Løgene pilles og overhældes med kogende vand.
Lad dem stå i vandet i ca 10 minutter.
Salvieblade ne skylles og hakkes groft.
Udhul forsigtigt løgene med en kniv og en spids teske og hak indmaden
fint.
Smelt 2 spsk smør på en stegepande og lad det hakkede løg snurre
gennemsigtigt.
Kom det hakkede kød ved, drys med salt og peber og brun det hele
under omrøring.
Tilsæt salvieblade , citronskal, citronsaft og rødvin, rør godt rundt,
smag til med bouillonpulver og lad det hele koge svagt i 10 minutter.
Bland creme fraichen i og fyld farsen i de godt afdryppede, udhulede
løg.
Stil løgene i et rundt, ovnfast fad, hæld bouillonen ved og lad løgene
småkoge for middel varme og under låg i 45 minutter.
Drys de fyldte løg med den revne ost, fordel resten af smørret over dem
i små flager og lad løgene gratinere 5 minutter i en 250ºC varm ovn
eller under grillen.
Hertil passer bondebrød eller landbrød.

Tips: Til denne ret skal anvendes hakket kød i ordets bogstaveligste
forstand. Det vil sige ikke noget med at lade lammekødet gå igennem kødmaskinen. Kødet skal først skæres småt ud og derefter bearbejdes med en stor, skarp kniv.
Man skal kunne mærke de små kødstykker i farsen.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 786 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Chili-gryde En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Nem spaghettigratinEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Farseret kaninEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• BlommeparfaitEn parfait er en slags is og kan laves med mange ingredienser. Den mest simple er en...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os