1 salatagurk 
25 g smør 
1 skalotteløg, i skiver 
1 citron, saften heraf 
salt og peber 
1 ¼ dl fløde 
600 g rødspættefilet’er 
½ tsk koriander 
1 spsk kørvel, frisk hakket 
Skræl agurken og skær den på langs i 4 stykker. 
Fjern kernerne og skær kødet i skiver. 
Læg agurkstykkerne og halvdelen af smørret, skalotteløg, halvdelen af citronsaften, salt og peber i et serveringsfad. 
Læg låg på og sæt det i ovnen i 4 minutter ved 100%. 
Blandingen blendes, og fløden tilsættes. 
Opvarmes 1 minut uden låg ved 100%. 
Læg rødspættefiletterne i serveringsfadet og kom resten af smørret ved. 
Drys koriander over fisken, tilsæt resten af citronsaften og krydderier. 
Læg låg på og steg fisken 2 minutter på hver side ved 100%. 
Vend fisken i agurksaucen og drys hakket kørvel over. 
Om nødvendigt opvarmes retten 30 sekunder ved 100%. 
Tips: Opskriften er beregnet til mikroovn med en nytteeffekt på 750 watt ved 100%