Logo

Rødtunge bagt i urterasp med tomatsalsa

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rødtungen er en mager fisk i familien med rødspætten. Rødtunge kan både koges, dampes og steges. Her er fisken dog bagt i ovnen og serveres med tomatsalsa og marinede tomater.

4 rødtungefileter à ca. 100 g
lidt smør
50 g fin rasp
½ bundt basilikum
1 fed hvidløg


Tomatsalsa:
5 flåede blommetomater
1 skalotteløg
1 knivspids hakket chili
1 dl olivenolie
1 dl balsamicoeddike
frisk basilikum
lidt vand
25 g sukker
friske basilikumblade og spansk kørvel til pynt

Fold fileterne på den lange led, pensl dem med smeltet smør og olivenolie og rul dem i rasp, blendet med basilikum og hvidløg.

Kom fileterne i et smurt ildfast fad og bag dem i ovnen ved 200-225°C i fire-fem minutter.

Tomatsalsa:
Skær tre af tomaterne i fine tern og vend dem med finthakket skalotteløg, chili og olie. Smag til med lidt balsamicoeddike og basilikum.
Halvér de to sidste tomater og marinér demmed balsamicoeddike, vand og sukker i en tildækket skål et par timer på køkkenbordet.

Har man tid, bliver tomaterne kun bedre af at marinere længere.


Læg fileterne på tallerkener, anret tomatsalsaen og pynt med krydderurter og en halv marineret tomat til hver. Pynt som vist.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.896 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?