Logo

Rødtunge med østers-persillesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rødtungen bliver til skønt hvidt fiskekød, så frem med tungen ... og dyp den i saucen, ahhh

600 g jordskokker
600 g kartofler
1 dl mælk
salt og peber
500 g rødtungefileter
1 bundt persille
8 østers
25 g smør

Tilbehør: Groft brød

 

Skræl jordskokker og kartofler, og skær dem i grove stykker.

Kom dem i en gryde, dæk med vand, og kog dem møre uden salt.

Hæld vandet fra, når jordskokker og kartofler er møre, og mos dem til en grov mos.

Spæd mosen med varm mælk, og smag til med salt og peber.

 

Rul rødtungefileterne sammen, og læg dem i en bredbundet gryde eller en pande.

Drys fisken med salt og peber, og hæld 3 dl vand ved.

Læg låg på, og damp fisken ved middelhøj varme i 8 min.

 

Skyl persillen grundigt, og nip den.

 

Åbn østersene, og kom østers og deres saft i et blenderglas.

Kom også persille og smør i blenderen og blend til persillen er helt findelt.

Smag persillesaucen til med salt og peber, og varm den evt. forsigtigt op uden at koge.

 

Servér rødtungerullerne med jordskokmos, østers-persillesauce og godt brød.

 

Tips: I stedet for rødtunge kan du anvende rødspætte, ising, skærising eller skrubbe.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.021 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her