Logo

Rødvinsmarineret rypebryst

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Rødvinsmarinade:
rødvin
enebær
løgpuré
gulerødder
 
Rypebryst:
2 rypebryster pr. person
Vildtkrydderi
 
Flødegratinerede kartofler:
kartofler
salt og peber
hvidløg
fløde
sødmælk
 
Rødvinsmarinade: Blend ingredienser og smag til.
Salt må undgås, fordi det trækker saften ud af kødet.
 

Rypebryst: Læg rypebryst i marinaden i en skål med låg et døgn i køleskabet.

Kom olie og smør på panden, der må være varm, max styrke.
Brun rypebrystene ca. 1 min. på hver side.
Rypebrysterne sættes i stegeovnen på 220ºC i 5 min (alt efter ønske om hvor godt stegt du ønsker rypebrysterne)
Rypebrysterne må ikke lægges i saucen efter stegning, fordi stegningen
da vil fortsætte og du mister den røde farven i kødet.

 
Flødegratinerede kartofler: Skær kartoflerne i skiver og læg lagvis, drys med salt og peber, evt. hvidløg hvis ønskeligt.
Hæld fløde og sødmælk til det næsten dækker kartoflerne i det
ovnfaste fad.
Steges ca 1 time i ovnen ved 220ºC.
Du kan lægge ost som toplag de sidste 15 min.
Begynder det at blive brunt på toppen, dækkes til med alufolie.
 

Sauce: Kraft fra rypeben, løg, gulerødder og enebær.
Skum første opkog af, kog så kraften i 2 timer.
Basis i sauce: smør og mælk.
Smelt smør og rør hvedemel i til det slipper bunden (2 personer ca. 100 g smør)
Kraften hældes i lidt efter lidt for ikke at få saucen for tynd.
Rør godt hele tiden.
Kog videre med tyttebær og enebær ca. 0.5 - 1 time.
Si saucen før du smager til med rødvin, salt og peber, fløde, balsamico
(sukker og eddike - forsigtig)
 

Tips:  Ønskes en brunere sauce kan du tilsætte kulør. Ønskes saucen tykkere kan du tilsætte Maizena. Undgå bruge stålgryde - saucen kan brænde på dersom du ikke er påpasselig.
Serveres med grønsager: broccoli (dampkogt i smør), gulerødder,
tyttebær og vin.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 645 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Vegetar pasta - med pinjekerner og timianEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kyllingefilet med parmesanEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Andebryst med sprødt tilbehørSmager himmelsk både kold og varm. (1 portion) Ingredienser: Andebryst med det skønneste...
• ÆblemudderEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os