Logo

Røget lammeryg / lammekoteletter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
2000 g lammeryg, dobbelt

Lage:
4 l vand
1 l tør hvidvin
450 g havsalt
3 fed hvidløg
1 tsk peberkorn, knuste
5 kvist etimian
2 laurbærblade
2 tsk oregano, tørret

Kog saltlagen op. Afkøl den helt. Lad lammekødet marinere heri i 10 timer - under let pres. Husk tørt og koldt.

Tag kødet op. Tør det godt. Lad det lufttøre en time, tørt, luftigt og køligt.

Lammeryggen skal ryges halvvarm ved 50° i ca. 5 ½ time.

Serverings-forslag :
Lammeryggen kan nydes -lun og nyrøget. Men man kan også senere stege den i ovnen eller grille den på en trækulsgrill ved svag varme. Rids skindet først og pensl det med lidt krydderolie. Man kan skære koteletterne ud og tilberede dem enkeltvis, man kan dele lammeryggen i midten, snitte langs med koteletskafterne og stege dem på højkant i ovnen.

Tilbehør:
Salater, grønsager, gerne tilberedt med hvidløg, og sidst men ikke mindst hjemmerørt kryddersmør. Fx smør rørt op med sæsonens friskhakkede krydderurter, måske iblandet lidt dijonsennep eller Madagaskarpeberkorn. Tilbereder De lammekoteletterne på grillen så prøv at grille nogle peberfrugter og hele champignoner med ved siden af.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.281 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvem skal være statsminister ved et blåt flertal ved næste valg?


Effektiv reklame - klik her