Med raclette kan man lave en dejlig og spændende gæstemiddag. Med flere slags kød og grønsager, kartofler og ost kan gæsterne selv sammensætte deres raclette, og sammensætningerne giver inspiration til nye kombinationer, så man rigtig kan sidde og hygge sig og nyde den gode mad. Raclette-festen minder noget om mixed grill, som har været meget populært. Forberedelserne kræver lidt tid, men til gengæld kan værtsparret sidde og nyde maden sammen med gæsterne. 
8 personer 
500 g kalkunbryst eller kyllingebryst uden skind og ben 
1 tsk estragon 
1 tsk basilikum 
salt og peber 
300 g kalvelever 
500 g magert hakket oksekod 
200 g cocktailpølser 
1 kg kartofler 
250 g champignon 
250 g cherrytomater 
250 g skalotteløg 
500 g racletteost eller en blanding af mellemlagret Danbo og Samsø eller Emmenthaler 
1. Skær kalkunbrystet i ret tynde skiver. 
Skær evt. skiverne igennem på tværs, så de ikke er for store. 
Anret skiverne på et fad og krydr med estragon, basilikum, salt og peber. 
2. Skær kalveleveren i fine tynde skiver. 
3. Form det hakkede kød til små flade hakkebøffer og læg dem på et fad. 
4. Klip cocktailpølserne fra hinanden og kom dem i en skål. 
5. Kog kartoflerne møre i let saltet vand og hold dem varme, evt. i ovnen. 
6. Skær den nederste del af svampene og skyl dem. 
Halver svampene, hvis de er store og kom dem i en skål. 
7. Prik tomaterne med en gaffel og kom dem i en skål. 
8. Kog skalotteløgene et par minutter, afkøl løgene lidt og pil dem. 
9. Skær osten i ikke for store skiver og anret den på et fad. 
10. Tænd radetten i god tid, så grillpladen er varmet godt op, og lad så gæsterne selv kombinere deres radette måltid. 
Kalkunkød, bøffer og lever steges på grillpladen, mens kartoflerne pilles. 
Champignon og tomater steges også på grillpladen. 
Osten smeltes på de små pander, men kan også smeltes ovenpå en forstegt tomat eller champignon. 
Variation: 
I stedet for kalvelever kan man bruge kyllingelever. Røget filet eller skinke kan lægges oven på kartoflerne og gratineres på de små pander sammen med osteskiver. lidt smeltet blåskimmelost smager godt sammen med kalkunbrystet.