Schabziger kløverost er en schweizisk specialitet, pikant og krydret. Desuden er den ikke særlig fedtholdig. Den franske skæreost Reblochon kan også bruges, den indeholder dog 45% fedt i tørstof. 
4 personer 
1 stort formfranskbrød 
200 g kogt skinke uden fedtkant i tynde skiver. 
1 gul peberfrugt 
4 æg 
4 spsk fløde 
1 knsp stærk paprika 
200 g Schabziger ost 
½ dl olie 
200 g cornichoner (små saltagurker) 
A. Brødet skæres i skiver og ristes på grillpladen. 
B. Skinken skæres ud så den passer i panderne. 
Anrettes på et fad. 
Osten rives og hældes i en skål. 
Olie og saltagurker kommes i hver sin skål. 
C. Æggene piskes med fløde, salt og paprika og blandes med peberfrugten, der er skåret i små tern. 
D. I hver pande opvarmes lidt olie og skinkeskiverne steges til den løfter sig let. Herefter hældes ca. 3 spsk  æggemasse over skinken og steges til massen stivner. 
1 spsk ost drysses henover og portionen gratineres. 
Spises med det ristede brød og saltagurker.