Logo

Ratatouille-tærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Ratatouille-tærte

 

Ratatouille er en grønsagsstuvning fra Sydeuropa. Her er den brugt som fyld i en lækker grønsagstærte.

10-12 personer. Arbejdstid: 45 min. Hviletid: 1½ time. Bagetid: ca. 50 min. Fryseegnet

 

#

Tærtedej:

125 g smør

175 g hvedemel

1 æg

evt. lidt koldt vand

 

Ratatouille-fyld:

2 løg

1 aubergine

2 små faste squash

2 spsk olie

2-3 fed hvidløg

3-4 kviste frisk timian (eller en blanding af merian og oregano)

1 spsk vineddike (gerne balsamico)

salt og friskkværnet peber

2 dl fløde eller sødmælk

3 æg

250 g tomater

*

 

Skær koldt smør i små stykker, og smuldr dem i melet.

Saml dejen med sammenpisket æg og evt. vand.

Tryk dejen sammen uden at ælte den, og stil den i køleskabet i ca. 45 min.

Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord, og beklæd en tærteform (24 cm i diameter) med dejen.

Prik bunden med en gaffel, og sæt tærteformen i køleskabet i 30 min.

Læg et stykke bagepapir på tærtedejen, og hæld ca. 3 dl tørrede bønner i, så tærtebunden ikke hæver under bagning.

Forbag bunden ved 200 °C i 20 min.

Fjern indlægget.

 

Pil løgene, og skær dem i tynde skiver.

Vask aubergine og squash, og skær dem i terninger.

Steg løgene klare i olie.

Tilsæt knust hvidløg, aubergine og squash.

Steg under omrøring i 5-10 min.

Krydr blandingen med timian, eddike, salt og peber, og lad den køle af.

Hvis ratatouillen er meget våd, så hæld væsken fra eller kog den ind.

Fordel fyldet i den forbagte tærteform.

Pisk fløde sammen med æg, og hæld det over tærtefyldet.

Læg skiver af tomat på hele overfladen.

 

Sæt tærten i ovnen ved 200 °C i 20 min.

Skru ned til 175 °C, og bag videre i ca. 20 min, til tærtefyldet er stivnet.

Nyd tærten varm eller lun evt. med en frisk, grøn salat.

 

Ratatouille-tærte

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 233 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Tomater tomater tomaterDet er især sidst på sommeren, når tomaterne har fået masser af sol, at de smager af...
• CherrytomatTomaten kommer oprindeligt fra Sydamerika. Den kom til Europa i 1400-tallet med de...
• Fyldte tomaterDen lette og friske model eller den fine og eksklusive model - vælg selv...
• Amerikansk majsbuddingEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os