600 g  kartofler
hvidtjørnblomst og -blade 
4 stk regnbueørred 
400 g  spinat 
12 finthakkede skalotteløg 
hvidvin og hvidvinseddike 
200 g  smør 
Kartoflerne koges og vendes lige før servering i lidt smør.
Ørreden renses og i bugen fyldes salt, peber og hvidtjørnblomst og -blade. Steges i smør 7-10 min. på hver side.
Saucen:
Skalotteløgene dampes møre i lidt smør, tilsættes ¼ dl hvidvinseddike, lad det koge næsten væk og tilsæt så 2 ½ dl hvidvin.
Lad det koge ind til en tredjedel, heri piskes kolde smørklatter, ca. 125 g, til smagen er blød og behagelig.  Vendes med hakkede hvidtjørnblade  og -blomster samt salt og peber.
Spinaten vaskes og ristes i lidt smør med salt og peber.
Anret på et fad med saucen i en skål ved siden af.