Logo

Rensdyrryg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rensdyrryg

- med selleripuré, friteret skorzonerod og æble-calvados-sauce
Til 4 personer

1.200 g rensdyrryg (ca. 150-200 g rent kød per person)
½ knoldselleri
½ liter piskefløde
sellerisalt og hvid peber
4 skorzonerrødder
olie til fritering
½ liter vildtfond
1 dl æblekoncentrat eller 3 dl æblejuice
Maizena

Fileterne skæres fra benene. Skær dem i medaljoner a cirka 150-200 gram. Brun dem på panden, og steg dem to minutter på hver side.

Krydr med salt og peber.
Til selleri pureen skrælles sellerien, og den skæres i passende stykker, som koges med fløden.

Det blendes og smages til med sellerisalt og hvid peber.
De skrællede skorzonerrødder 'skrælles videre' med en kartoffelskræller, og de tynde strimler friteres i varm olie.
Til saucen reduceres vildtfonden, så den bliver kraftig, og den smages til med æblekoncentrat eller -most.

Den jævnes med lidt Maizena, monteres med smør og tilsættes calvados efter behag.

Hvis den er for sød eller fed i smagen, justeres den med æbleeddike.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (6 stemmer)
Siden er blevet set 5.197 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Kongehusets vederlag øges fra 126,5 til 143,8 mil. kroner. Altså en stigning på 17,3 mil. kroner.




Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her