Logo

Ribbenssteg fyldt og honningbagte æbler og pastinakker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ribbenssteg fyldt og honningbagte æbler og pastinakker

1 kg ribbenssteg

groft salt

1 lille finthakket rødløg

1 lille æble i små tern

¼ dl soltørrede tranebær

¼ dl soltørrede abrikoser i små tern

½ tsk fennikelfrø

salt, peber

Honningbagte æbler og pastinakker:

4 æbler

4 skrællede pastinakker

2 spsk honning

25 g smør

salt, peber

½ dl hakket persille

*

Gnid sværen godt med groft salt og skær en lomme på langs mellem sværen og kødet.

Fyld lommen med en blanding af løg, æble, tranebær, abrikos og fennikelfrø.

Læg stegen i et ovnfast fad og sæt den midt i en kold ovn.

Stil temperaturen på 200°C og lad stegen stå i ca. 1½ time til den er gennemstegt eller har en centrumtemperatur på 65°C.

Hvis sværen ikke er sprød, skrues temperaturen op til 250°C de sidste 5-10 minutter.

Skær æblerne i både og pastinakker i mindre stykker.

Læg dem i et ovnfast fad, dryp med honning og fordel smørret i små klatter hen over. Bag grønsagerne ca. 45 minutter sammen med ribbensstegen.

Skær stegen i skiver og drys de bagte æbler og pastinakker med hakket persille.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.752 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her