Logo

Ribbensteg Langtidsstegt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Ribbensteg Langtidsstegt

 

Supermør, saftig og sprøde svær. Det lyder da ret lækkert, synes du ikke? Ribbenstegen er et ret billigt stykke kød, som sagtens kan være rigtig godt, hvis det bare tilberedes rigtigt. Jeg foretrækker at langtidsstege en ribbensteg, så kødet bliver smørblødt. Arbejdstiden er minimal – ventetiden lidt længere. Men resultatet er virkelig værd at vente på. Server også denne her ribbensteg som en ribbenstegsburger. Hold nu op, hvor er det godt!

 

# Det skal du bruge:

1 ribbensteg (mindst 1 kg)

2 rødløg

4 fed hvidløg

laurbærblade

salt og peber

*

 

Sådan laver du en saftig og mør langtidsstegt ribbensteg:
Tænd ovnen på 100 °C varmluft.

Tør sværene på ribbenstegen tørre med et stykke køkkenrulle.

Sørg for at sværene er snittet hele vejen ned til fedtlaget – hvis ikke slagteren har sørget for det, så må du lige snitte efter.

Gnid sværene ind i godt med salt og kværn lidt sort peber henover.

Kom laurbærblade ned mellem nogle at sværene.

Kom ribbenstegen op i et fad.

Skær rødløgene i store stykker og kom ved.

Fjern skallen fra hvidløgene og giv dem et pres med kniven, så de presses flade og kom dem i fadet også.

Hvis sværene ikke ligger vandret, så brug lidt sammenkrøllet alufolie til at ligge under.

Det er vigtigt, at sværene ikke rører vandet, som skal i fadet.

Kom vand i bunden af fadet til det dækker bunden.

Steg ribbenstegen i seks timer.

Der skal hele tiden være en smule vand ved stegen.

For at få sværene helt sprøde til sidst kan der tændes for ovnens grillfunktion.

Hold godt øje med dem! Server og nyd.

 

Tips: Brug din langtidsstegte ribbensteg til at lave en hjemmelavet ribbenstegsburger med en smørbagt burgerbolle, syltede agurker og rødkålsslaw. Det er den bedste burger!

 

Ribbensteg Langtidsstegt

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 480 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Ribbenstegsburger med rødkålsslaw og syltede agurkerEn absolut perfekt burger. Langtidsstegt og supermør ribbensteg, hjemmesyltede agurker,...
• Flæskesteg til flæskestegs-sandwichRibbensteg til en lækker Flæskestegs-sandwich
• Langtidsstegt ribbensteg og grov mosSæt pift på en god dansk ribbenssteg med krydderier fra de varme lande. Rist de hele...
• Marengsreder med citruskompotSuper lækker opskrift på marengsreder med appelsin og citron. En skøn og sommerlig kage,...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os