Logo

Ris stegt med oksekød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
500 g kogt ris (200 g rå), kogt mindst 3-4 timer i forvejen
225 g oksekød, culotte eller inderlår
4-5 spsk jordnødde- eller majsolie
4 fed hvidløg, pillet og hakket fint
½ cm frisk ingefærrod, skrællet og hakket fint
4 forårsløg, snittet i tynde ringe, hvide og grønne dele for sig
1 æg, let pisket
2-4 salatblade, Iceberg eller hovedsalat, i tynde strimler

Marinaden:
½ tsk salt
½ tsk sukker
2 tsk tynd soyasauce
2 tsk tyk soyasauce
sort peber, 6 omgange på kværnen
1 tsk shaoxingvin eller mellemtør sherry
½ tsk kartoffelmel
3-4 spsk vand
1 spsk jordnødde- eller majsolie

Hak kødet. Læg det i en skål.

Tilbered marinaden: bland salt, sukker, soyasaucer, peber, vin og kartoffelmel med kødet. Tilsæt i skefuld vand ad gangen. Rør kraftigt i samme retning mellem hver gang, indtil det er vanskeligt at fortsætte. Dette gør kødet let og fløjlsblødt. Lad kødet marinere 15 minutter. Bland olien i.

Løsgør risene så meget som muligt.

Opvarm en wok over kraftig varme, til den ryger. Tilsæt 3 spsk af olien, slyng den rundt. Tilsæt hvidløg og, når det syder, ingefær og det hvide forårsløg. Rør et par gange. Tilsæt kødet, og fold og vend med wokske eller spatel og knus samtidig eventuelle klumper. Hæld, når det er delvist kogt, vinen i langs siderne af wok'en, rør mens den syder. Hæld det piskede æg i, hæld risen i. Vend og skub i Ca. 2 minutter eller til alle ingredienser er gennemvarme og godt blandede. Hæld den resterende olie i langs wok'ens sider, vend risen, så den optager den. Tag det fra varmen.

Tilsæt halvdelen af salaten og det grønne forårsløg. øs det op på et varmt fad. Drys det resterende salat over og server det varmt.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.421 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kartoffelsoufflé + VintersalatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Torsk, bagt, med selleripuré og smørsauce med citronDet er madkunst og sjovt at forvandle de nøgne råvarer til noget flot og kunstnerisk, som...
• Kylling i aspargesEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Ingefærprofiterolles med citruskaramelEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!