Logo

Ristarteletter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ristarteletter

 

En risbund omslutter fyldet med bacon, løg, gulerødder og purløg. Perfekt at servere til frokost eller til søndagsbrunchen. Fyldt af smag.

• Ris indeholder næsten intet fedt og er desuden en god kulhydratkilde.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 35 min. 6 Portioner

 

# Råvarer til Ristarteletter

2½ dl runde ris

olie til formene

2 æg

1 spsk hvedemel

Fyld:

2 skiver bacon

2 løg

2 gulerødder

1 dl hakket purløg

½ dl fløde

1 spsk hvedemel

1 tsk sennepspulver

½ tsk friskkværnet peber

1 æg 


* Fremgangsmåde:

1 Smør 6 portionsforme med olie.

Sæt ovnen på 200 °C.

 

2 Bring en gryde med vand i kog (se anvisning på pakning).

Tilsæt risene og kog i 12 min, eller til risene er møre.

Lad dem løbe af og skyl dem i koldt vand.

Læg risene i en skål.

Tilsæt æg og mel. Bland godt.

 

3 Pres risblandingen ned langs med formens bund og sider, så der dannes en tærtebund.

 

4 Hak baconet fint.

Pil løgene og hak dem fint.

Skræl og riv gulerødderne.

Opvarm en stegepande ved stærk varme og steg bacon og løg til det er gyldent.

Læg bacon og løg i en skål og tilsæt gulerødder, purløg, fløde, mel, sennep, peber og æg.

 

5 Fordel fyldet i formene og bag i 30-35 min, eller til fyldet er fast.

Tag tarteletterne ud og server.

 

Tips & råd

 

Ristarteletter

Lidt vilde ris kan tilsættes de rundkornede ris.

Vilde ris bidrager med lidt ekstra smag og farve.

 

Ristarteletter

Forme med løs bund er nødvendige i denne opskrift.

Skær, med en lille kniv, langs med kanten på tærten og tryk den ud nedefra.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 194 = kJ 814

Kulhydrat 27 g Protein 9 g Fedt 6 g (28%) Fibre 1 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.880 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her