Logo

Ristaffel og pandekager med is

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Ristaffel og pandekager med is

 

Ristaffel er en rigtig familie-klassiker, og børn er ofte glade for selv at kunne vælge fra de mange skåle med forskelligt tilbehør.

 

Ristaffel med svinekød i karrysauce

4 personer. Arbejdstid: ca. 45 min. Stege/kogetid: ca. 30 min.

 

#

500 g nakkefilet eller skinkekød

25 g smør

1 spsk olie

salt og peber

1 spsk stærk karry

3 spsk hvedemel

5 dl grønsagsbouillon (eller vand)

100 g sukkerærter

200 g bønnespirer

 

Tilbehør:

3-400 g ris

1 dl ristet kokosmel

75 g ristede cashewnødder

1 agurk

1 rød peberfrugt

2 bananer

4-5 forårsløg

1 dl rosiner

1 lille glas mangochutney

*

 

Skær kødet i terninger (2x2x2 cm).

Brun dem i en stegegryde med smør og olie, og krydr med salt, peber og karry.

Drys med mel, og lad det opsuge fedtstoffet.

Hæld bouillon i gryden, og læg låg på.

Skru ned til svag varme, og lad retten simre i 20-30 min, til kødet er mørt.

 

Kog risene efter pakkens anvisning.

 

Anret tilbehøret i små skåle skær agurk og peberfrugt i terninger, bananer i skiver og snit forårsløgene fint.

Vend ærter og bønnespirer i gryden, når kødet er mørt.

Kog retten igennem i et par min.

Smag saucen til med salt, peber og karry.

Server med ris og tilbehør.

 

Pandekage-lagkage med is og chokoladesauce

4 personer. Arbejdstid: 35 min. Hviletid: 30 min. Bagetid: ca. 20 min, når du bager på 2 pander

Fryseegnede.

 

Pandekager:

2 æg

125 g hvedemel

2 tsk sukker

et drys salt

¼ liter mælk

smør (til bagning)

 

Chokoladesauce:

2½ dl piskefløde

150 g mørk chokolade

 

Fyld:

1 liter vaniljeis

*

 

Pisk æggene sammen med mel, sukker, salt og lidt mælk, til dejen er uden klumper.

Tilsæt resten af mælken lidt ad gangen under piskning.

Stil dejen i køleskab i mindst 30 min.

Spæd evt. med mælk, hvis dejen er for tyk.

 

Bag dejen til pandekager beregn ½ dl dej til hver pandekage.

Bag dem på en slip let-pande (25 cm) i lidt gyldent smør i et par min på hver side til de er gyldne.

 

Chokoladesauce: Varm fløden op til ca. 75 °C.

Pisk hakket chokolade i fløden, til den er smeltet.

Saucen skal serveres lun.

 

Læg pandekagerne sammen til en lagkage med skiver af is lige før servering.

Hæld lun chokoladesauce hen over lagkagen.

Nyd straks.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 805 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?