Kogetid i trykkoger: 12 min. 
# Ingredienser
250 g linser 
300 g magert svinekød i små terninger 
3 porrer skåret i 3 cm lange stykker 
½ kg tomater (evt. fra dåse) 
½ l suppe eller bouillon (evt. fra dåse) 
3 kviste timian eller 2 tsk tørret 
1 laurbærblad 
salt, peber 
1 bdt persille 
* Tilberedning
Kom linser, kød, porrer og tomater i trykkogeren. 
Hvis der bruges tomater fra dåse kan lagen herfra erstatte den tilsvarende mængde suppe eller bouillon. 
Kom suppen i gryden og tilsæt timian, laurbærblad, salt og peber. 
Læg låg på gryden og bring den på tryk. 
Lad retten koge i 12 min. 
Tag trykket af gryden, hurtigt eller langsomt. 
Smag retten til og drys den med hakket persille ved serveringen. 
Groft brød smager godt til linseragouten.