Logo

Roastbeef med ravigottedressing og salat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Roastbeef:
1 ½ kg roastbeef af okseinderlår
10 g smør
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
1 dl vand

Kartofler:
2 ½ liter vand
1 spsk groft salt
2 ½ kg mellemstore kartofler, fx bintje

Dressing:
½ liter cremefraiche 18%
½ dl ravigottesauce
¾ tsk groft salt
friskkværnet peber
2 dl piskefløde
150 g små friske spinatblade
2 liter salat revet i grove stykker, fx romainesalat og icebergsalat (ca. 375 g)
200 g frosne, optøede ekstra fine ærter

Roastbeef:
Stegetid for kød: Ca. 45 min. ved 175°.
Brun kødet på alle sider i gyldent smør i en pande - ca. 3 min. ialt.
Læg kødet i en lille bradepande, og sæt evt. et stegetermometer i siden på stegen.
Drys med salt og peber.
Kog panden af med vandet og hæld det ved kødet.
Steg midt i ovnen. Mål stegens centrumstemperatur efter ca. ½ time - den skal være 55° (rosa). Steg evt. kødet færdigt og tag det ud af ovnen.
Lad stegen hvile tildækket i ca. ½ time. Skru op for ovnen til 250°.

Bagte kartofler:
Bring imens vand og salt i kog i en stor gryde.
Skrub kartoflerne godt og kog dem i vandet i ca. 5 min. Hæld vandet fra og fordel kartoflerne på en plade med bagepapir.
Bag kartoflerne midt i ovnen mens stegen hviler.
Bagetid for kartofler: Ca. ½ time ved 250°.

Ravigottedressing:
Vend cremefraiche, ravigottesauce, salt og peber sammen.
Pisk fløden til et let skum, og vend det forsigtigt i blandingen.
Lad dressingen trække tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.
Anret spinat, salat og ærter på et serveringsfad.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.486 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her