Logo

Rodfrugter og peberrodsmos - en skøn grøn kærlighed

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Rodfrugter og peberrodsmos - en skøn grøn kærlighed

 

Brug de gode rodfrugter til en skøn grøn "kærlighed". Rodfrugter er sunde, billige og de er fulde af smag og fibre. Det kan være svært at overskue, hvordan de adskiller sig fra hinanden, og hvordan de egentlig kan bruges i køkkenet. Her får du en guide og vores bedste opskrifter med rodfrugter!

Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 20 min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

Mos:

500 g kartofler (tern)

25 g smør

1 dl mælk

1-2 spsk reven peberrod

 

Rodfrugter:

2 gulerødder

1-2 porrer

¼ knoldselleri

1 persillerod (eller pastinak)

3 spsk olie

bredbladet persille

salt og peber

*

 

Kog kartoflerne helt møre i letsaltet vand.

Smelt smør i mælken.

Mos kartoflerne med en kartoffelmoser og tilsæt mælk/smør.

Smag til med friskrevet peberrod, salt og peber.

 

Rens rodfrugterne og skær dem ud i mindre stykker (jo mindre, jo kortere stegetid).

Varm en wok eller stegepande med olie og rist grønsagerne.

Start med gulerødderne og tilsæt efter nogle minutter porrerne.

Lad det småstege et par minutter og tilsæt resten af grønsagerne.

Lad det stege ved medium varme, til alt er mørt.

Krydr med salt og peber, tilsæt skyllede persilleblade og server med kartoffelmos.

 

TIPS: Fyldet kan også bruges mellem groft sandwichbrød eller i en sandwichbolle,

Se mere lækkert tilbehør her

 

Rodfrugter er fællesbetegnelse for en række grønsager, hvor det hovedsageligt er roden der anvendes, rodknolde eller en fortykkelse på stænglen under jordoverfladen. Nogle rodfrugter er opdaget af de første jæger- og samlersamfund, andre er forædlet gennem udvælgelse og dyrkning.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 571 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Fransk grønsagssuppe - i trykkogerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Krydret grønsagssuppeDette er en ganske nem ag velsmagende suppe, og du kan bruge lige de grønsager, du har i...
• FennikelFennikel stammer oprindeligt fra Balkanhalvøen. Det er en hvid og lysegrøn knold af...
• MyntecremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!