Logo

Saftig grydesteg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
1000 g oksesteg, yderlår eller roastbeef
1 spsk margarine
1-2 tsk salt
½ tsk groftkværnet sort peber
2 store løg ca. 6 dl i skiver
2 fedhvidløg, hakkede
3 dl vand eller oksebouillon
2 spsk æblecidereddike
2 spsk worcestershiresauce
1 spsk dijonsennep
¾ dl rosiner (kan undlades )

Varm ovnen til 150º C. Smelt fedtstoffet ved jævn varme i en stor stegegryde. Gnid kødet med salt og peber og brun det på alle sider i gryden. Læg stegen over i et stort ovnfast fad. Dæk til og stil til side.

Sænk varmen noget og lad løget og hvidløget ca. 5 minutter til de er blanke og møre. Rør de øvrige ingredienser i. Bring det i kog. Tag gryden fra varmen. Øs blandingen fra gryden over på stegefadet med kødet.

Sæt fadet i ovnen og lad kødet braisere tildækket ca. 2 timer, til det er mørt.
Læg kødet på et skærebræt. Lad det stå ca. 10 minutter pakket ind i folie. Skum alt synligt fedt af stegeskyen.

Skær kødet i skiver og anret på et serveringsfad. Byd stegeskyen til.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.560 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?