Logo

Salami- og ostepasta

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Salami- og ostepasta

 

Denne ret har krydret smag af både salami og gorgonzola. At den også er let at lave gør ikke sagen ringere.

• Rød peberfrugt er en rigtig vitaminbombe. • Salami indeholder både jern og A-vitamin.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 30-40 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Salami- og oste pasta:

250 g tagliatelle

2 løg

1 rød peberfrugt

1 squash

150 g salami

150 g gorgonzolaost

1 tsk smør eller margarine

1 fed hvidløg

1 glas (450 g) salsa

eller lav din egen salsa (se Tips & råd)

½-1 tsk salt

¼ tsk friskkværnet peber

1 tsk olie til fadet

 

* Fremgangsmåde:

1 Kog pastaen til den er knapt færdig. Se anvisningerne på pakningen.

 

2 Pil løgene og skær dem i tynde skiver.

Skyl peberfrugten og fjern kerner og mellemvægge. Striml den fint.

Skyl squashen og skær den i stave.

Striml pølsen. Tern osten.

 

3 Smelt fedtstoffet på en teflonpande og steg løgene blanke.

Tilsæt peberfrugt, squash og presset hvidløg.

Lad det stege sammen i nogle min.

 

4 Tilsæt salsaen (se Tips & råd) og lad det simre yderligere et par min.

Smag til med salt og peber.

 

5 Bland den nykogte pasta med salami og ost.

Smør et ovnfast fad med olie, læg blandingen i og hæld salsasaucen over.

Dæk med låg eller folie.

 

6 Gratiner midt i ovnen i ca. 20 min. Server straks.

 

Tips & råd

 

Salami- og ostepasta

Lov din egen salsa: skold, flå og tern 8 fuldmodne tomater.

Pil og hak 4 skalotteløg og 4 fed hvidløg.

Smelt 1 spsk smør eller margarine på en stor stegepande eller i en gryde.

Brun først hvidløgene, tilsæt skalotteløgene efter ca. 2 min. og steg dem gyldne.

Skær 6 pimientofyldte grønne oliven i skiver.

Skyl, udkern og finhak 12 grøn peberfrugt og 12 rød peberfrugt.

Tilsæt tomater, oliven og peberfrugt, samt 1 spsk kapers.

Smag til med ½ tsk salt og ¼ tsk sort peber.

Hæld 2 spsk olie på og lad det hele koge sammen til en cremet sauce.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 573 = kJ 2397

Kulhydrat 59 g Protein 25 g Fedt 26 g (41 %) Fibre 3 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.404 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Kongehusets vederlag øges fra 126,5 til 143,8 mil. kroner. Altså en stigning på 17,3 mil. kroner.




Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her